Zonneboiler Garsthuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Garsthuizen? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl tref jij uitgebreide raadgeving over een zonneboiler kopen in Garsthuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9923

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een doorsnee huishouden in Loppersum gebruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9923
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Garsthuizen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Garsthuizen! Door gebruik te maken van deze pagina achterhaal je probleemloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Loppersum. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met goede installateurs in de buurt. Hierna bekijk je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door dalende prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Garsthuizen. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Garsthuizen variëren tussen €2750 en €3700, inclusief installeren. Het systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje lees jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een paar gevallen de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €110 per jaar (energieprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.600€70
100 liter2€2.800 – €3.100€75
200 liter2€3.100 – €3.875€115
300 liter3€4.550 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-garsthuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de grootte en staat van isolatie. Interessant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Garsthuizen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €750 tot €1100. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Garsthuizen

 • ST-Energy (STZB 150-2800), vermogen 1024 [KW], €696 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1926 [KW], €1310 subsidie.
 • Green energy (San & CV 300 – 24), vermogen 1657 [KW], €1127 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Loppersum soms een extra tegemoetkoming. Zie www.loppersum.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Garsthuizen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Garsthuizen!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!