Zonneboiler t Zandt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in t Zandt? Via een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in t Zandt.

zonneboiler systeem installeren in 9915

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een gemiddelde woning in Loppersum verbruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €50 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9915
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in t Zandt vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in t Zandt! D.m.v. deze pagina check je verrassend eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Loppersum. Of check kvinl.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit de gemeente. Verderop vind jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk toegepast door grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in t Zandt. Deze installatie is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler t Zandt zitten gemiddeld tussen €2650 en €3350, met installatie inclusief. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop bekijk je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €160 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.675€45
100 liter2€2.925 – €3.000€75
200 liter2€3.150 – €3.850€145
300 liter3€4.525 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-t-zandt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in t Zandt (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €825 tot €1875. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in t Zandt

 • TEC-Solar (TecSolar 66-400), vermogen 358 [KW], €2434 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-SWP2-500L-C), vermogen 2273 [KW], €1546 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 200SE-2S 2C), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Loppersum mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.loppersum.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte t Zandt aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in t Zandt!

 • Warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!