Zonneboiler Oosterwijtwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Oosterwijtwerd? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via zonneboilerrevolutie.nl check je toepasbare info aangaande een zonneboiler kopen in Oosterwijtwerd.

zonneboiler systeem installeren in 9911

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een alledaags huishouden in Loppersum verbruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9911
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Oosterwijtwerd vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Oosterwijtwerd! Via de zonneboiler-vergelijker tref je gemakkelijk een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Loppersum. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf lees jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met recensies en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oosterwijtwerd. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Oosterwijtwerd fluctueren tussen de €2675 en €3850, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor velerlei situatiesde investering en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €55 per jaar (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.550€70
100 liter2€2.800 – €3.025€95
200 liter2€3.275 – €3.825€135
300 liter3€4.500 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-oosterwijtwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oosterwijtwerd (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €525 tot €1425. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oosterwijtwerd

 • TEC-Solar (TecSolar 24- 250), vermogen 1945 [KW], €1323 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-SWP2-300L-B), vermogen 1928 [KW], €1311 subsidie.
 • HONE (HONE plus 120L 1-SP501), vermogen 646 [KW], €439 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie geeft de gemeente Loppersum mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.loppersum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oosterwijtwerd aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oosterwijtwerd!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!