Zonneboiler Godlinze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Godlinze? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze vergelijker bekijk jij uitgebreide details die helpen bij een zonneboiler kopen in Godlinze.

zonneboiler systeem installeren in 9908

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4400.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een standaard woning in Delfzijl gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9908
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Godlinze vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Godlinze! Door gebruik te maken van onze website tref je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Delfzijl. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met competente installateurs uit de buurt. Hieronder lees je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificering. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Godlinze. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De kosten zonneboiler Godlinze variëren tussen €2650 en €4200, met installatie inclusief. Deze installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor velerlei omstandigheden de investering en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €70 per jaar (energieprijzen november 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.575€45
100 liter2€2.800 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.950€145
300 liter3€4.575 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-godlinze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt snel een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Godlinze (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verruimd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot wel €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Godlinze

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 3705 [KW], €2519 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/TWL-S-1000L-C), vermogen 3815 [KW], €2594 subsidie.
 • Remko (Frankfurt Solar 1000L), vermogen 3349 [KW], €2277 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie biedt de gemeente Delfzijl een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.delfzijl.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Godlinze aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Godlinze!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!