Zonneboiler Losdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Losdorp? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat uit twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Losdorp.

zonneboiler systeem installeren in 9907

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een alledaags gezin in Delfzijl verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9907
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Losdorp vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Losdorp! D.m.v. deze pagina bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Delfzijl. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product regelt het warme water en aangename temperaturen (CV). Het systeem houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Losdorp. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Losdorp schommelen tussen de €2900 en €3400, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor verscheide voorbeeldsituaties de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €170 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.900 – €3.050€85
200 liter2€3.125 – €3.975€125
300 liter3€4.575 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-losdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze informatie kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de grootte en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Losdorp (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recentelijk verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €825 tot €1475. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Losdorp

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.2000 okoline-profi), vermogen 3603 [KW], €2450 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/TWL-S-800L-C), vermogen 3810 [KW], €2591 subsidie.
 • Remko (Frankfurt Solar 800L), vermogen 3315 [KW], €2254 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Delfzijl wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.delfzijl.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Losdorp aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Losdorp!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!