Zonneboiler Feerwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Feerwerd? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze website vind je actuele info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Feerwerd.

zonneboiler systeem installeren in 9892

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Winsum gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €135 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9892
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Feerwerd vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Feerwerd! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Winsum. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder achterhaal je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Het systeem bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Feerwerd. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Feerwerd liggen tussen de €2900 en €4450, met installatie. Dit product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op deze pagina lees jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verschillende situatiesde aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €165 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€60
100 liter2€2.800 – €3.075€100
200 liter2€3.150 – €3.900€140
300 liter3€4.575 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-feerwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U ontvangt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Feerwerd (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €925 tot wel €1875. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Feerwerd

 • ZBPro (ZBPR 200-2-2108), vermogen 1605 [KW], €1091 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-S-400L-C), vermogen 2147 [KW], €1460 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter hygiëne voor verwarming en tapwater met 2×30 heat), vermogen 3384 [KW], €2301 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Winsum soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.winsum.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Feerwerd aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Feerwerd!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!