Zonneboiler Winsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Winsum? Via een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze website lees jij veelzijdige toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Winsum.

zonneboiler systeem installeren in 9773

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Winsum stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winsum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Winsum! Geholpen door onze website achterhaal je verrassend eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Winsum. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf check je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Bijvoorbeeld VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie voorziet in jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Winsum. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Winsum komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3150, met monteren & installeren. Dit product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor enkele mogelijkheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €80 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€40
100 liter2€2.950 – €3.150€105
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.450 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-winsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten wij ook naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze info kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Winsum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot wel €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Winsum

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww3xPro18), vermogen 3581 [KW], €2435 subsidie.
 • ZBPro (HR 1000 – 16 – 3), vermogen 3487 [KW], €2371 subsidie.
 • Solar2all (TS60/300/PWM), vermogen 2350 [KW], €1598 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Winsum mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.winsum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Winsum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Winsum!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente