Zonneboiler Baflo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Baflo? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij deze website check jij waardevolle adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Baflo.

zonneboiler systeem installeren in 9953

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een doorsnee gezin in Winsum stookt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9953
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Baflo vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Baflo! Geholpen door onze website tref je simpel en snel een professionele installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Winsum. Of ga naar Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit de gemeente. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en eventuele keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Baflo. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast is er nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Baflo liggen tussen de €2400 en €4300, inclusief installeren. Het product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een paar voorbeeldsituaties de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €160 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.625€40
100 liter2€2.850 – €3.000€75
200 liter2€3.125 – €3.950€115
300 liter3€4.450 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-baflo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Baflo (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €625 tot wel €1575. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Baflo

 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-30T/TWL-SO-300L-B), vermogen 1936 [KW], €1316 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-TW-24HP-15M), vermogen 1330 [KW], €904 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Winsum soms een extra tegemoetkoming. Check www.winsum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Baflo aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Baflo!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!