Zonneboiler Woldendorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Woldendorp? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check jij omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Woldendorp.

zonneboiler systeem installeren in 9946

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Delfzijl gebruikt 1520 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9946
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Woldendorp vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Woldendorp! Door middel van onze website tref je moeiteloos een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Delfzijl. Of benader echteinstallateur.nl voor een schema met competente installateurs in de regio. Verderop vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Vooral een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Woldendorp. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Woldendorp schommelen tussen de €2475 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. In het volgende kopje tref jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor verscheide voorbeeldsituaties de totaalprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €115 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.650€40
100 liter2€2.925 – €3.175€100
200 liter2€3.125 – €3.950€135
300 liter3€4.600 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-woldendorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Woldendorp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot €1650. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Woldendorp

 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 3181 [KW], €2163 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/DJG-RVS-M-1000L), vermogen 3799 [KW], €2583 subsidie.
 • HONE (HONE premium 250L 7-SP501), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Delfzijl soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.delfzijl.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Woldendorp aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Woldendorp!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!