Zonneboiler Nieuw Scheemda

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Nieuw Scheemda? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze website lees jij actuele aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Nieuw Scheemda.

zonneboiler systeem installeren in 9943

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een doorsnee huishouden in Oldambt stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9943
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw Scheemda vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Nieuw Scheemda! Door middel van onze tool achterhaal je moeiteloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Oldambt. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met professionele installateurs in de buurt. Hieronder lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nieuw Scheemda. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De kosten zonneboiler Nieuw Scheemda zitten gemiddeld tussen €2725 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen november 2023). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€60
100 liter2€2.825 – €3.100€80
200 liter2€3.175 – €3.975€145
300 liter3€4.550 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-nieuw-scheemda

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Nieuw Scheemda (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €575 tot €1300. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nieuw Scheemda

 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 1177 [KW], €800 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/DJG-RVS-M-500L), vermogen 3466 [KW], €2357 subsidie.
 • HONE (HONE plus 300L 5-SP501), vermogen 2048 [KW], €1393 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Oldambt een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.gemeente-oldambt.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nieuw Scheemda aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nieuw Scheemda!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!