Zonneboiler t Waar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in t Waar? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van deze website bekijk jij actuele details over een zonneboiler kopen in t Waar.

zonneboiler systeem installeren in 9942

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Oldambt stookt 1660 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €160 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9942
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in t Waar vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in t Waar! Aan de hand van onze website achterhaal je probleemloos een geschikte installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Oldambt. Of surf naar de website Qbis.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in t Waar. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler t Waar schommelen tussen de €2425 en €4000, inclusief plaatsing. De installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor velerlei omstandigheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €65 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€50
100 liter2€2.825 – €3.000€75
200 liter2€3.150 – €3.875€140
300 liter3€4.525 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-t-waar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de informatie verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in t Waar (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent extra gestimuleerd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €600 tot €1700. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in t Waar

 • Econo (M24HPCPC-400-H2), vermogen 2021 [KW], €1374 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/DJG-RVS-M-500L), vermogen 2302 [KW], €1565 subsidie.
 • HONE (HONE plus 250L 4-SP501), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Oldambt een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.gemeente-oldambt.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte t Waar aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in t Waar!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!