Zonneboiler Oldambt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oldambt? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze website check jij samengestelde gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Oldambt.

zonneboiler systeem installeren in 9671

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Oldambt verbruikt 1660 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit betekent een forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Oldambt vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Oldambt! Met behulp van onze tool vind je gemakkelijk een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Oldambt. Of benader echteinstallateur.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder check je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Vanwege beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oldambt. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Oldambt vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3900, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op onze website lees je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verscheide voorbeelden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €85 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€50
100 liter2€2.750 – €3.100€80
200 liter2€3.275 – €3.950€120
300 liter3€4.500 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-oldambt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze data kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Oldambt (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1525. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oldambt

 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww3xPro18), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 400-4-2510), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.
 • Solar2all (HP75HE/500/PWM), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Oldambt een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.gemeente-oldambt.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oldambt aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oldambt!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente