Zonneboiler Midwolda

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Midwolda? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je samengestelde info over een zonneboiler kopen in Midwolda.

zonneboiler systeem installeren in 9681

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een standaard woning in Oldambt gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9681
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Midwolda vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Midwolda! Geholpen door onze website ontdek je eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Oldambt. Of surf naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit de buurt. Verderop achterhaal jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product regelt warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Het product behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval springt de CV-brander bij. Bijzonder interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Midwolda. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk is er nog een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Midwolda schommelen tussen de €2650 en €4050, met installatie inclusief. De installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor meerdere omstandigheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €155 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€45
100 liter2€2.850 – €3.025€105
200 liter2€3.100 – €3.925€140
300 liter3€4.500 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-midwolda

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de omvang en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Midwolda (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recentelijk uitgebreid. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €700 tot wel €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Midwolda

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-200), vermogen 2353 [KW], €1600 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150AXHE1wwPro12 – 2IE Tap 150AXHE1wwPro12), vermogen 1114 [KW], €758 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 3x VFK 155 V), vermogen 31 [KW], €2108 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Oldambt mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.gemeente-oldambt.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Midwolda aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Midwolda!

 • De warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!