Zonneboiler Winschoten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Winschoten? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze tool bekijk je omvangrijke adviezen over een zonneboiler kopen in Winschoten.

zonneboiler systeem installeren in 9671

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een doorsnee gezin in Oldambt stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Winschoten vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Winschoten! Dankzij onze website ontdek je probleemloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Oldambt. Of probeer de website kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installateurs in je omgeving. In onderstaande box vind je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor warm tapwater en de verwarming van de woning. De installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Winschoten. Deze installatie is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Winschoten vinden we terug ergens tussen de €2500 en €4450, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor verscheide mogelijkheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €180 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€45
100 liter2€2.950 – €3.000€105
200 liter2€3.225 – €3.975€110
300 liter3€4.400 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-winschoten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Het betreft de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke andere systemen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Winschoten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €725 tot wel €1175. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Winschoten

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-150), vermogen 879 [KW], €598 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 1000A+), vermogen 3598 [KW], €2447 subsidie.
 • ZonZoektVloer (ZonZoektVloer003), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Oldambt een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.gemeente-oldambt.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Winschoten aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Winschoten!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!