Zonneboiler Eexterveenschekanaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Eexterveenschekanaal? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je veelzijdige toelichtingen over een zonneboiler kopen in Eexterveenschekanaal.

zonneboiler systeem installeren in 9659

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit houdt in een forse besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9659
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Eexterveenschekanaal vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Eexterveenschekanaal! Dankzij onze vergelijker vind je gemakkelijk een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Aa en Hunze. Of klik door naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit jullie streek. Onderstaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Eexterveenschekanaal. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Eexterveenschekanaal zitten gemiddeld tussen €2425 en €3000, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De investering komt tot stand door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor een paar voorbeelden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €155 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.675€65
100 liter2€2.775 – €3.150€95
200 liter2€3.225 – €3.875€115
300 liter3€4.425 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-eexterveenschekanaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U krijgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Eexterveenschekanaal (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot wel €1325. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Eexterveenschekanaal

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-50), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 1000A+), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2146 [KW], €1459 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Aa en Hunze soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.aaenhunze.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Eexterveenschekanaal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Eexterveenschekanaal!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!