Zonneboiler Oud Annerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Oud Annerveen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze tool tref je toepasbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Oud Annerveen.

zonneboiler systeem installeren in 9655

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9655
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Oud Annerveen vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Oud Annerveen! Door gebruik te maken van deze website tref je moeiteloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Aa en Hunze. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf ontdek jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door middel van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oud Annerveen. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Oud Annerveen komen gemiddeld uit tussen €2950 en €4000, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor verscheide situatiesde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €105 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.700€50
100 liter2€2.800 – €3.100€75
200 liter2€3.250 – €3.950€145
300 liter3€4.575 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-oud-annerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oud Annerveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €550 tot wel €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oud Annerveen

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-40), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 500A+), vermogen 2114 [KW], €1438 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Aa en Hunze soms een extra tegemoetkoming. Check www.aaenhunze.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oud Annerveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oud Annerveen!

 • De warmtepomp: genereert warmte middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!