Zonneboiler Zuidbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Zuidbroek? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze vergelijker vind je waardevolle informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Zuidbroek.

zonneboiler systeem installeren in 9636

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een alledaags gezin in Midden-Groningen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Zuidbroek vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Zuidbroek! Met behulp van deze pagina check je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Midden-Groningen. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop check jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met reviews en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Met name interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Zuidbroek. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Zuidbroek zitten gemiddeld tussen €2425 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verschillende gevallen de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €90 per jaar (energieprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€40
100 liter2€2.825 – €3.075€105
200 liter2€3.250 – €3.975€115
300 liter3€4.425 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-zuidbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Zuidbroek (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Zuidbroek

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-24), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • TechniQ-Energy (TQE-800L-HYG-90HP), vermogen 347 [KW], €2360 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3026 [KW], €2058 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Midden-Groningen een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.midden-groningen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zuidbroek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zuidbroek!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!