Zonneboiler Midden-Groningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Midden-Groningen? Via een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Via onze vergelijker tref jij actuele aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Midden-Groningen.

zonneboiler systeem installeren in 9636

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Groningen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Midden-Groningen vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Midden-Groningen! Middels deze website achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Midden-Groningen. Of probeer Qbis.nl voor informatie over geschikte installateurs in de regio. In de volgende paragraaf ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie is er voor 2 zaken: het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Midden-Groningen. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Midden-Groningen zitten gemiddeld tussen €2700 en €3700, inclusief plaatsing. Dit product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De investering kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op deze pagina bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor een variatie aan mogelijkheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €70 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€50
100 liter2€2.750 – €3.075€85
200 liter2€3.150 – €3.975€130
300 liter3€4.600 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-midden-groningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Midden-Groningen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot €1425. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Midden-Groningen

 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww2xPro24), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 400-4-2108), vermogen 3085 [KW], €2098 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/500B/PWM), vermogen 3576 [KW], €2432 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Midden-Groningen mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.midden-groningen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Midden-Groningen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Midden-Groningen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente