Zonneboiler Scharmer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Scharmer? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze tool tref je accurate details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Scharmer.

zonneboiler systeem installeren in 9616

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Midden-Groningen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Scharmer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Scharmer! Via onze website check je gemakkelijk een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Midden-Groningen. Of ga naar Qbis.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs in de regio. In de volgende paragraaf lees jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op beoordelingen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Scharmer. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Scharmer zitten gemiddeld tussen €2675 en €4250, met monteren & installeren. Het product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een aantal situatiesde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €160 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€70
100 liter2€2.750 – €3.075€75
200 liter2€3.250 – €3.925€135
300 liter3€4.450 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-scharmer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Scharmer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Scharmer

 • Remeha (TzerraSol 390 2C), vermogen 1760 [KW], €1347 subsidie.
 • Zizon (Blue 2-S150L), vermogen 1741 [KW], €1184 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2656 [KW], €1806 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Midden-Groningen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.midden-groningen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Scharmer aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Scharmer!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!