Zonneboiler Waterhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Waterhuizen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze website check jij samengestelde aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Waterhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9609

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Midden-Groningen stookt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9609
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Waterhuizen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Waterhuizen! Via onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Groningen. Of benader de website kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs in de regio. Onderstaand lees je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in het warme water en aangename temperaturen (CV). Het systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Waterhuizen. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In mei 2024 kan men ook kiezen voor het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Waterhuizen fluctueren tussen de €2775 en €3400, met montage. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor verscheide mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €145 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€55
100 liter2€2.850 – €3.150€85
200 liter2€3.150 – €3.850€130
300 liter3€4.600 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-waterhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de expert een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Het betreft aantal kamers en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Waterhuizen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle producten die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Waterhuizen

 • Remeha (Tzerra HP 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26P x3-EHS(H)(X)(B)16P50(**) D), vermogen 3044 [KW], €2370 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Midden-Groningen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.midden-groningen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Waterhuizen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Waterhuizen!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!