Zonneboiler Westerbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Westerbroek? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van onze tool ontdek jij actuele raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Westerbroek.

zonneboiler systeem installeren in 9608

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een standaard woning in Midden-Groningen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9608
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Westerbroek vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Westerbroek! Geholpen door onze website tref je snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Midden-Groningen. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in de regio. Onderstaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Westerbroek. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Westerbroek fluctueren tussen de €2950 en €4150, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Verderop bekijk je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor meerdere mogelijkheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €150 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€45
100 liter2€2.825 – €3.150€90
200 liter2€3.200 – €4.000€130
300 liter3€4.525 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-westerbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de specificaties verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze informatie kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Westerbroek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle systemen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €450 tot €1175. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Westerbroek

 • CV Totaal Noord (CPC48 800L CV + Tap), vermogen 3168 [KW], €2154 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26P x3-EHS(H)(X)(B)16P50(**) DL), vermogen 305 [KW], €2374 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Midden-Groningen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.midden-groningen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Westerbroek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Westerbroek!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!