Zonneboiler Onstwedde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Onstwedde? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl vind je toepasbare gegevens over een zonneboiler kopen in Onstwedde.

zonneboiler systeem installeren in 9591

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een alledaags gezin in Stadskanaal gebruikt 1640 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Concreet: een forse besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9591
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Onstwedde vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Onstwedde! Via onze tool achterhaal je eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Stadskanaal. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in de regio. Verderop vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product regelt je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lagere prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Onstwedde. De (zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Onstwedde komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3700, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje check je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor een variatie aan situatiesde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €180 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€40
100 liter2€2.925 – €3.050€85
200 liter2€3.300 – €3.800€135
300 liter3€4.600 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-onstwedde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze gegevens kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Onstwedde (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot €1300. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Onstwedde

 • Remeha (Tzerra HP 390 2C), vermogen 1760 [KW], €1497 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825HSS-3DTH), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 120L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 721 [KW], €490 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Stadskanaal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.stadskanaal.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Onstwedde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Onstwedde!

 • Warmtepomp: haalt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!