Zonneboiler Stadskanaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Stadskanaal? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze tool ontdek je uitgebreide details aangaande een zonneboiler kopen in Stadskanaal.

zonneboiler systeem installeren in 9501

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een standaard woning in Stadskanaal stookt 1640 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9501
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Stadskanaal vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Stadskanaal! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Stadskanaal. Of benader kvinl.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf tref jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Met name aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Stadskanaal. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Stadskanaal liggen tussen de €2700 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op onze website vind je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor een aantal voorbeelden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €110 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.550€70
100 liter2€2.850 – €3.125€100
200 liter2€3.225 – €3.925€140
300 liter3€4.600 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-stadskanaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze gegevens kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en de mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Stadskanaal (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot wel €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Stadskanaal

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro18), vermogen 1687 [KW], €1147 subsidie.
 • ZBPro (HR 200 – 8), vermogen 937 [KW], €637 subsidie.
 • Solar2all (HP105HE/500BPWM), vermogen 3911 [KW], €2659 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie levert de gemeente Stadskanaal een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.stadskanaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Stadskanaal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Stadskanaal!

 • Warmtepomp: genereert energie via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente