Zonneboiler Midden-Drenthe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Midden-Drenthe? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij waardevolle aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Midden-Drenthe.

zonneboiler systeem installeren in 9433

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Midden-Drenthe verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Midden-Drenthe vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Midden-Drenthe! Dankzij deze pagina achterhaal je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Midden-Drenthe. Of probeer echteinstallateur.nl voor een schema met goede installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf lees je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door dalende prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Midden-Drenthe. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De huidige kosten zonneboiler Midden-Drenthe zitten gemiddeld tussen €2900 en €3400, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor verschillende voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €60 per 12 maanden (gasprijzen maart 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.700€60
100 liter2€2.825 – €3.200€85
200 liter2€3.250 – €3.925€135
300 liter3€4.450 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-midden-drenthe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Door deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de grootte en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Midden-Drenthe (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recentelijk uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €875 tot wel €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Midden-Drenthe

 • Green energy (San & CV 300 – 24), vermogen 1657 [KW], €1127 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc30 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3043 [KW], €2069 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Midden-Drenthe een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.middendrenthe.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Midden-Drenthe aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Midden-Drenthe!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente