Zonneboiler Wijster

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Wijster? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees je waardevolle toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Wijster.

zonneboiler systeem installeren in 9418

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een alledaags huishouden in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9418
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Wijster vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Wijster! Door middel van deze pagina check je moeiteloos een geschikte installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Midden-Drenthe. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit jullie streek. Verderop vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en relevante keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Vooral een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wijster. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Wijster komen gemiddeld uit tussen €2700 en €3400, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een variatie aan omstandigheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €55 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€55
100 liter2€2.950 – €3.150€80
200 liter2€3.125 – €4.000€115
300 liter3€4.450 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-wijster

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de info verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Wijster (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1500. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijster

 • 2-improve energy (400CS2ww2xpro24), vermogen 3476 [KW], €2364 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3505 [KW], €2383 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER-1000L-B), vermogen 383 [KW], €2604 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Midden-Drenthe mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.middendrenthe.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Wijster aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Wijster!

 • Warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!