Zonneboiler Spier

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Spier? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem kent twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels deze website ontdek je toepasbare toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Spier.

zonneboiler systeem installeren in 9417

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Drenthe verbruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9417
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Spier vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Spier! Via onze website tref je moeiteloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Midden-Drenthe. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Hierna bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en relevante keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product voorziet in je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Het product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Spier. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De verwachte kosten zonneboiler Spier liggen tussen de €2950 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op deze pagina bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor verscheide mogelijkheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €75 op jaarbasis (gasprijzen november 2023). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€45
100 liter2€2.950 – €3.150€80
200 liter2€3.150 – €3.975€110
300 liter3€4.550 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-spier

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze informatie kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld aantal kamers en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Spier (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €425 tot €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Spier

 • 2-improve energy (400CS2ww2xpro18), vermogen 3178 [KW], €2161 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 4-24HeatPipeCollector), vermogen 3868 [KW], €2630 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER-800L-B), vermogen 3823 [KW], €2600 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Midden-Drenthe een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.middendrenthe.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Spier aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Spier!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!