Zonneboiler Loon

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Loon? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref jij samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Loon.

zonneboiler systeem installeren in 9409

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een doorsnee gezin in Assen verbruikt 1350 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9409
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Loon vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Loon! Via de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Assen. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over competente installateurs uit de buurt. Verderop achterhaal jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Loon. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Loon zitten gemiddeld tussen €2450 en €4050, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor diverse situatiesde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €100 per jaar (gasprijzen september 2023). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€60
100 liter2€2.925 – €3.025€100
200 liter2€3.150 – €3.800€120
300 liter3€4.550 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-loon

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door het verbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke andere systemen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Loon (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot wel €1550. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Loon

 • 2-improve energy (200CS2wwpro24), vermogen 1948 [KW], €1325 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 382 [KW], €2598 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-25T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1725 [KW], €1173 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Assen een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.assen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Loon aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Loon!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!