Zonneboiler Jonkersvaart

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Jonkersvaart? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie komt tot stand door twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref jij veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Jonkersvaart.

zonneboiler systeem installeren in 9366

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een gemiddelde woning in Marum gebruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9366
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Jonkersvaart vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Jonkersvaart! Geholpen door deze website bekijk je moeiteloos een professionele installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Marum. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met goede installateurs uit de buurt. Bijgaand vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Jonkersvaart. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Jonkersvaart vinden we terug ergens tussen de €2875 en €4000, met monteren & installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €115 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.625€55
100 liter2€2.950 – €3.175€90
200 liter2€3.175 – €4.000€115
300 liter3€4.500 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-jonkersvaart

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de grootte en de mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Jonkersvaart (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €450 tot wel €1100. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Jonkersvaart

 • 2-improve energy (200CS2ww2xpro18), vermogen 3102 [KW], €2109 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1957 [KW], €1331 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-950), vermogen 3496 [KW], €2377 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Marum een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.marum.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Jonkersvaart aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Jonkersvaart!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!