Zonneboiler Nuis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Nuis? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze website check jij toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Nuis.

zonneboiler systeem installeren in 9364

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een doorsnee gezin in Marum gebruikt 1750 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €130 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9364
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Nuis vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Nuis! D.m.v. deze pagina bekijk je gemakkelijk een professionele installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Marum. Of benader de website Qbis.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box vind jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product voorziet in het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Zeker eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nuis. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Nuis zitten gemiddeld tussen €2650 en €3250, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een aantal omstandigheden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €70 per jaar (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€70
100 liter2€2.950 – €3.175€85
200 liter2€3.100 – €3.825€140
300 liter3€4.425 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-nuis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de informatie verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Via deze gegevens kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nuis (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1625. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nuis

 • 2-improve energy (300AXHE1wwpro18), vermogen 1688 [KW], €1148 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2271 [KW], €1544 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-400), vermogen 1962 [KW], €1334 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Marum een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.marum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nuis aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nuis!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!