Zonneboiler Een-West

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Een-West? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze website ontdek je toepasbare adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Een-West.

zonneboiler systeem installeren in 9343

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een doorsnee gezin in Noordenveld stookt 1680 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9343
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Een-West vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Een-West! D.m.v. onze tool ontdek je probleemloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Noordenveld. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met erkende installateurs in de regio. Bijgaand achterhaal jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Een-West. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard is er nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Een-West zitten gemiddeld tussen €2700 en €4400, met montage. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor enkele voorbeeldsituaties de geschatte kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €130 per jaar (energieprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€65
100 liter2€2.875 – €3.050€100
200 liter2€3.225 – €3.925€130
300 liter3€4.575 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-een-west

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze data kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de grootte en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Een-West (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle types die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €575 tot €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Een-West

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS500+4xCS500), vermogen 2686 [KW], €1826 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2251 [KW], €1531 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×3,075m opdaksysteem), vermogen 2892 [KW], €1967 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Noordenveld mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.gemeentenoordenveld.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Een-West aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Een-West!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!