Zonneboiler Noordenveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Noordenveld? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het product bestaat uit twee zaken: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Via onze tool vind jij omvangrijke info aangaande een zonneboiler kopen in Noordenveld.

zonneboiler systeem installeren in 9335

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Noordenveld stookt 1680 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Noordenveld vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Noordenveld! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of check de website kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installateurs uit de gemeente. Bijgaand vind je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op referenties en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Noordenveld. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard is er nog een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Noordenveld vinden we terug ergens tussen de €2775 en €4200, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Hierna lees je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor verschillende omstandigheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €140 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.100€105
200 liter2€3.150 – €3.825€115
300 liter3€4.450 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-noordenveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Noordenveld (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noordenveld

 • Green energy (San & CV 500 – 24), vermogen 1552 [KW], €1055 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC36 500L CV + Tap), vermogen 2755 [KW], €1873 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 315 [KW], €2142 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Noordenveld een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.gemeentenoordenveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Noordenveld aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Noordenveld!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente