Zonneboiler Norg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Norg? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl bekijk je handige details die helpen bij een zonneboiler kopen in Norg.

zonneboiler systeem installeren in 9331

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in Noordenveld stookt 1680 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9331
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Norg vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Norg! D.m.v. deze website check je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of ga naar kvinl.nl voor informatie over ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna lees je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Norg. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Norg zitten gemiddeld tussen €2850 en €4200, inclusief installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website bekijk jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor diverse omstandigheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €155 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.700€50
100 liter2€2.775 – €3.200€105
200 liter2€3.200 – €3.850€125
300 liter3€4.525 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-norg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Er volgt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Norg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1650. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Norg

 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 300L-2DTH2,0), vermogen 1926 [KW], €1310 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 3x SCO210M4), vermogen 2753 [KW], €1872 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×4,085m opdaksysteem), vermogen 1871 [KW], €1272 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Noordenveld een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.gemeentenoordenveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Norg aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Norg!

 • Warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!