Zonneboiler Nieuw-Roden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Nieuw-Roden? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze tool bekijk jij accurate aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Nieuw-Roden.

zonneboiler systeem installeren in 9311

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1150.
 • Een standaard woning in Noordenveld gebruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9311
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Roden vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Nieuw-Roden! Geholpen door deze website ontdek je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of benader echteinstallateur.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand lees jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Roden. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Nieuw-Roden variëren tussen €2925 en €3500, met installatie. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor verscheide gevallen de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €85 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€55
100 liter2€2.875 – €3.125€80
200 liter2€3.275 – €3.900€110
300 liter3€4.425 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-nieuw-roden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Nieuw-Roden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €900 tot wel €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nieuw-Roden

 • Spring Solar (HW 200), vermogen 848 [KW], €577 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 1x SCIV30), vermogen 1623 [KW], €1104 subsidie.
 • Solmax (820-4f-slm), vermogen 3333 [KW], €2266 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Noordenveld een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.gemeentenoordenveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Roden aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nieuw-Roden!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!