Zonneboiler Zwagerbosch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zwagerbosch? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via de zonneboiler-vergelijker tref jij accurate gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zwagerbosch.

zonneboiler systeem installeren in 9299

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Kollumerland en Nieuwkruisland gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Zwagerbosch vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Zwagerbosch! Door gebruik te maken van deze pagina check je probleemloos een erkende installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of benader kvinl.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Zwagerbosch. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Zwagerbosch vinden we terug ergens tussen de €2775 en €3150, met installatie. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop check jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna check je voor verscheide omstandigheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €175 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.600€55
100 liter2€2.925 – €3.125€80
200 liter2€3.250 – €3.875€135
300 liter3€4.475 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-zwagerbosch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Via het verbruik kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Er volgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Zwagerbosch (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot €1325. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zwagerbosch

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ HSK-SLS 500), vermogen 2336 [KW], €1588 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 1x SCIV30), vermogen 1573 [KW], €1070 subsidie.
 • Solmax (410-4f-slm), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.kollumerland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zwagerbosch aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zwagerbosch!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!