Zonneboiler Triemen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Triemen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product kent 2 delen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl check jij handige informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Triemen.

zonneboiler systeem installeren in 9298

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een alledaags gezin in Kollumerland en Nieuwkruisland gebruikt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Triemen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Triemen! Door gebruik te maken van onze website vind je moeiteloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of ga naar Qbis.nl voor een database met goede installateurs uit de gemeente. Bijgaand achterhaal je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Triemen. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Triemen liggen tussen de €2800 en €4350, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna tref je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor diverse gevallen de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €85 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.600€50
100 liter2€2.950 – €3.175€100
200 liter2€3.150 – €3.900€120
300 liter3€4.425 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-triemen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze gegevens kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Triemen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot wel €1875. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Triemen

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 3 + SKL 300), vermogen 2061 [KW], €1401 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCO210M4), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.
 • Solmax (500-5f-slm), vermogen 3400 [KW], €2312 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.kollumerland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Triemen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Triemen!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!