Zonneboiler Augsbuurt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Augsbuurt? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. deze website doorzoek je samengestelde aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Augsbuurt.

zonneboiler systeem installeren in 9292

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Kollumerland en Nieuwkruisland gebruikt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9292
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Augsbuurt vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Augsbuurt! Via deze pagina tref je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of surf naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand bekijk jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie regelt je watervoorziening en de verwarming van de woning. Het systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Augsbuurt. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Augsbuurt zitten gemiddeld tussen €2650 en €4500, met installatie inclusief. Dit product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op deze pagina vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een variatie aan gevallen de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €75 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.525€55
100 liter2€2.900 – €3.125€85
200 liter2€3.225 – €3.850€140
300 liter3€4.400 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-augsbuurt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze info kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke andere systemen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Augsbuurt (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Augsbuurt

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + WP 350), vermogen 2699 [KW], €1835 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS2- 500+4xCS150), vermogen 2706 [KW], €1840 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 220), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.kollumerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Augsbuurt aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Augsbuurt!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!