Zonneboiler Kootstertille

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Kootstertille? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze vergelijker ontdek jij accurate details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kootstertille.

zonneboiler systeem installeren in 9288

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Achtkarspelen verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9288
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Kootstertille vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Kootstertille! Met behulp van deze website bekijk je snel een competente installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Achtkarspelen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box tref jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Kootstertille. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder is er nog een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Kootstertille vinden we terug ergens tussen de €2775 en €3350, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor meerdere voorbeelden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €65 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€70
100 liter2€2.775 – €3.200€105
200 liter2€3.150 – €3.900€115
300 liter3€4.525 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-kootstertille

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze data kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Het betreft de omvang en de isolatiewaarden. Interessant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Kootstertille (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kootstertille

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + SKL 300), vermogen 1797 [KW], €1222 subsidie.
 • Zonneboilerpro (WPB260-CPC), vermogen 2294 [KW], €1860 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP30+800LH), vermogen 379 [KW], €2577 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Achtkarspelen soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.grootegast.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kootstertille aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kootstertille!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!