Zonneboiler Augustinusga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Augustinusga? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker doorzoek je samengestelde aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Augustinusga.

zonneboiler systeem installeren in 9284

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Achtkarspelen gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9284
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Augustinusga vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Augustinusga! Middels deze pagina ontdek je eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Achtkarspelen. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna lees jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Vooral toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Augustinusga. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Augustinusga liggen tussen de €2825 en €3200, met montage. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop bekijk je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor een aantal scenario’sde kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €60 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€55
100 liter2€2.775 – €3.125€75
200 liter2€3.125 – €3.900€110
300 liter3€4.475 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-augustinusga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de expert een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Augustinusga (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Augustinusga

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 2 + WP 350), vermogen 1971 [KW], €1340 subsidie.
 • DAXX (1×15 + 200L), vermogen 1075 [KW], €731 subsidie.
 • Segno-Membro (2xBHP15+300L), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Achtkarspelen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.grootegast.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Augustinusga aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Augustinusga!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!