Zonneboiler Feanwâlden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Feanwâlden? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels deze website tref jij bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Feanwâlden.

zonneboiler systeem installeren in 9269

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een standaard woning in Dantumadiel stookt 1630 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9269
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Feanwâlden vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Feanwâlden! D.m.v. deze pagina tref je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Dantumadiel. Of ga naar kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand bekijk je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om referenties en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Feanwâlden. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2023 zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Feanwâlden zitten gemiddeld tussen €2400 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Het product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. In het volgende kopje vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor enkele omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €180 per jaar (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€55
100 liter2€2.850 – €3.125€75
200 liter2€3.300 – €3.875€145
300 liter3€4.550 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-feanwalden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Met het energieverbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en de mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Feanwâlden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Feanwâlden

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2 + WP350), vermogen 2414 [KW], €1642 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+400ltr hygiene), vermogen 3502 [KW], €2381 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-800), vermogen 366 [KW], €2489 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Dantumadiel soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.dantumadeel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Feanwâlden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Feanwâlden!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!