Zonneboiler Eastermar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Eastermar? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker check je veelzijdige info over een zonneboiler kopen in Eastermar.

zonneboiler systeem installeren in 9261

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een alledaags gezin in Tytsjerksteradiel stookt 1560 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9261
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Eastermar vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Eastermar! Middels onze tool achterhaal je eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Tytsjerksteradiel. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit de buurt. Hieronder tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem is geschikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. Met name relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Eastermar. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Eastermar schommelen tussen de €2725 en €4500, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op deze pagina bekijk jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor diverse voorbeeldsituaties de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €130 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€65
100 liter2€2.850 – €3.125€80
200 liter2€3.225 – €4.000€120
300 liter3€4.425 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-eastermar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Eastermar (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle installaties op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €875 tot €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eastermar

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3565 [KW], €2424 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-200-HHB1), vermogen 3124 [KW], €2124 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 800 – 4 RAY10), vermogen 2622 [KW], €1783 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Tytsjerksteradiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.tytsjerksteradiel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Eastermar aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Eastermar!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!