Zonneboiler Ryptsjerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ryptsjerk? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij de zonneboiler-vergelijker check je toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Ryptsjerk.

zonneboiler systeem installeren in 9256

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een doorsnee gezin in Tytsjerksteradiel verbruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9256
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Ryptsjerk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ryptsjerk! Door middel van deze website check je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Tytsjerksteradiel. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificering. Onder andere Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een grote vraag naar warm water. Wegens interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ryptsjerk. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In november 2023 zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De huidige kosten zonneboiler Ryptsjerk fluctueren tussen de €2950 en €4100, met installatie. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna tref jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een paar omstandigheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €105 op jaarbasis (gasprijs november 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€40
100 liter2€2.925 – €3.125€90
200 liter2€3.225 – €3.875€130
300 liter3€4.450 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-ryptsjerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Ryptsjerk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €700 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ryptsjerk

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • Solar Energy Booster. (Solar energy BoosterSEB3SWEP11303), vermogen 609 [KW], €414 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Tytsjerksteradiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.tytsjerksteradiel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ryptsjerk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ryptsjerk!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!