Zonneboiler Tytsjerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Tytsjerk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze pagina tref jij uitgebreide gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Tytsjerk.

zonneboiler systeem installeren in 9255

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een alledaags huishouden in Tytsjerksteradiel stookt 1560 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9255
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Tytsjerk vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Tytsjerk! Door gebruik te maken van onze tool bekijk je gemakkelijk een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Tytsjerksteradiel. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Het systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Tytsjerk. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Tytsjerk schommelen tussen de €2875 en €3200, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor verschillende mogelijkheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €105 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€65
100 liter2€2.900 – €3.075€85
200 liter2€3.300 – €3.850€140
300 liter3€4.500 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-tytsjerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze data kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Tytsjerk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1000. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Tytsjerk

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER800L-1), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • ZBPro (WPB260-HP), vermogen 1724 [KW], €1172 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800L – 5 ECLIPSE), vermogen 2808 [KW], €1909 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Tytsjerksteradiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.tytsjerksteradiel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Tytsjerk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Tytsjerk!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!