Zonneboiler Burgum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Burgum? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze vergelijker lees je toepasbare adviezen over een zonneboiler kopen in Burgum.

zonneboiler systeem installeren in 9251

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Tytsjerksteradiel verbruikt 1560 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9251
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Burgum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Burgum! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Tytsjerksteradiel. Of check kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Burgum. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In december 2023 zijn er installaties met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Burgum fluctueren tussen de €2875 en €3850, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna bekijk je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor diverse situatiesde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €175 per jaar (energieprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€60
100 liter2€2.850 – €3.125€75
200 liter2€3.175 – €3.950€115
300 liter3€4.575 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-burgum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomde woning per jaar verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Burgum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot €1300. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Burgum

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 60T/KER500L-1), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.
 • Wolf (BSP-W- 1000 met 4xF3-1), vermogen 2581 [KW], €1755 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 600L – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Tytsjerksteradiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.tytsjerksteradiel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Burgum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Burgum!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!