Zonneboiler Nij Beets

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Nij Beets? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek jij praktische adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Nij Beets.

zonneboiler systeem installeren in 9245

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Opsterland stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9245
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Nij Beets vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Nij Beets! Met behulp van onze tool bekijk je simpel en snel een geschikte installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Opsterland. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder lees je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nij Beets. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Nij Beets fluctueren tussen de €2475 en €3400, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website tref jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor meerdere omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €135 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.675€50
100 liter2€2.875 – €3.000€80
200 liter2€3.225 – €3.950€120
300 liter3€4.575 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-nij-beets

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Door het verbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Nij Beets (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nij Beets

 • Burg Spitzentechnologie (3 x Platinmaster SBS300 TW), vermogen 1970 [KW], €1340 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 3-30hpc), vermogen 3632 [KW], €2470 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 600L – 4 XRAY10), vermogen 272 [KW], €1850 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Opsterland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.opsterland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nij Beets aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nij Beets!

 • De warmtepomp: haalt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!