Zonneboiler Opsterland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Opsterland? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels deze website doorzoek je veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Opsterland.

zonneboiler systeem installeren in 9241

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1750.
 • Een doorsnee gezin in Opsterland stookt 1580 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9241
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Opsterland vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Opsterland! Dankzij onze vergelijker bekijk je probleemloos een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Opsterland. Of benader echteinstallateur.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box check je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Opsterland. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Opsterland zitten gemiddeld tussen €2825 en €4350, met montage. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop ontdek je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor verscheide omstandigheden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €75 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.600€40
100 liter2€2.750 – €3.000€90
200 liter2€3.125 – €3.800€145
300 liter3€4.400 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-opsterland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de grootte en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Opsterland (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €750 tot €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Opsterland

 • HRsolar (HRS120(L)/1,6), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.
 • Sunex (2xAMX2.0 200L), vermogen 1424 [KW], €968 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc16 2cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Opsterland mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.opsterland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Opsterland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Opsterland!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente