Zonneboiler Ameland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Ameland? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk jij samengestelde info die helpen bij een zonneboiler kopen in Ameland.

zonneboiler systeem installeren in 9164

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een doorsnee huishouden in Ameland verbruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Ameland vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Ameland! D.m.v. deze pagina ontdek je probleemloos een geschikte installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Ameland. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie regelt heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de basis aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ameland. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Ameland liggen tussen de €2950 en €3700, met montage. De installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. In het volgende kopje check jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor enkele voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €165 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.575€50
100 liter2€2.750 – €3.200€75
200 liter2€3.250 – €3.900€110
300 liter3€4.475 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-ameland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze informatie kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en de isolatiewaarden. Relevant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Ameland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €525 tot wel €1125. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ameland

 • TechniQ Energy.com (TQE-160L-TW-18HP-15M), vermogen 1025 [KW], €697 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp9c cpc21 cpc 16 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Ameland soms een extra tegemoetkoming. Zie www.ameland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ameland aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ameland!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente