Zonneboiler Leeuwarden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Leeuwarden? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je omvangrijke informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Leeuwarden.

zonneboiler systeem installeren in 8901

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Leeuwarden gebruikt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8901
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Leeuwarden vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Leeuwarden! D.m.v. onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in de buurt. Verderop bekijk jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral interessant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Leeuwarden. Deze installatie is goed te combineren met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Leeuwarden liggen tussen de €2875 en €3950, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop bekijk je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal omstandigheden de kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €75 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€65
100 liter2€2.900 – €3.100€90
200 liter2€3.250 – €3.925€120
300 liter3€4.475 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-leeuwarden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Leeuwarden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle systemen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €975 tot wel €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Leeuwarden

 • HRsolar (Hrs120L/1,6), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen_RS3001-3 150L), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp16c 2cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Leeuwarden een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Leeuwarden aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Leeuwarden!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente