Zonneboiler Súdwest-Fryslân

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Súdwest-Fryslân? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Dankzij deze website lees je waardevolle raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Súdwest-Fryslân.

zonneboiler systeem installeren in 8751

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Súdwest-Fryslân vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Súdwest-Fryslân! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je zonder problemen een professionele installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven in de regio. Hierna tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Súdwest-Fryslân. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Súdwest-Fryslân variëren tussen €2625 en €4450, met monteren & installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een aantal voorbeeldsituaties de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €140 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€55
100 liter2€2.775 – €3.100€80
200 liter2€3.300 – €4.000€135
300 liter3€4.575 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-sudwest-fryslan

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het verbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Súdwest-Fryslân (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle types die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €525 tot €1250. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Súdwest-Fryslân

 • HRsolar (HRS200/3,2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Greenhill (A4-T), vermogen 1426 [KW], €970 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Súdwest-Fryslân aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Súdwest-Fryslân!

 • De warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente