Zonneboiler Makkum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Makkum? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref jij samengestelde details over een zonneboiler kopen in Makkum.

zonneboiler systeem installeren in 8754

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8754
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Makkum vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Makkum! Via deze website vind je probleemloos een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs uit de buurt. Verderop tref jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product voorziet in jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). De installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Makkum. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Makkum schommelen tussen de €2650 en €3600, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De investering kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. In het volgende kopje ontdek jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor diverse gevallen de kosten en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €90 per jaar (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€50
100 liter2€2.825 – €3.025€100
200 liter2€3.125 – €3.875€125
300 liter3€4.425 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-makkum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie verdere info verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft de omvang en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Makkum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle installaties die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot €1075. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Makkum

 • HRsolar (HRS200/4,8), vermogen 1835 [KW], €1248 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-2 300), vermogen 1991 [KW], €1354 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200D Liggend combi), vermogen 1530 [KW], €1040 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Makkum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Makkum!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!