Zonneboiler Kornwerderzand

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Kornwerderzand? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van deze website lees jij toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kornwerderzand.

zonneboiler systeem installeren in 8752

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8752
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Kornwerderzand vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Kornwerderzand! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit jullie streek. Hierna bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toepasbaar op grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kornwerderzand. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Kornwerderzand zitten gemiddeld tussen €2925 en €3400, inclusief installeren. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor velerlei voorbeelden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €165 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€45
100 liter2€2.875 – €3.150€75
200 liter2€3.300 – €3.800€115
300 liter3€4.600 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-kornwerderzand

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Met deze info kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Er volgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Kornwerderzand (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot wel €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kornwerderzand

 • HRsolar (HRS200(L)/3,2), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.
 • Greenhill (sunwin 303), vermogen 2237 [KW], €1521 subsidie.
 • Citrin Solar (WP SKS650+4xCS500), vermogen 334 [KW], €2271 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kornwerderzand aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kornwerderzand!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!